Која батерија за електричен автомобил е добра? Вовед во методот за поправка на акумулатори на електрични возила

2022/04/08

Автор: Iflowpower -Добавувач на преносни електрани

Батеријата е важен извор на енергија на електричните возила, а квалитетот на квалитетот на батериите директно ќе влијае на километражата на електричните возила и на траењето на батеријата. Во денешно време, на пазарот има вообичаени батерии за електрични автомобили со оловно-киселински батерии, литиум-јонски батерии, никел-кадмиумски батерии и никел-водородни батерии. Разновидноста на брендот на батерии, опционално е исто така релативно висока, тогаш како избираат батериите за електрични автомобили? Која марка на батерии за електрични автомобили вреди да се започне? Ајде да погледнеме.

1. Батерија за електрично возило од типот на електрична автомобилска батерија со оловно-киселински акумулатори се нарекува запечатена бесплатна безоловна батерија, а предноста е што цената е ниска, капацитетот е голем и процесот е зрел. Оловните батерии се исто така важен извор на електрични возила на пазарот, недостатоците на недостатоците на САД се тежината на оловната киселинска батерија или малку повеќе.

Литиум-јонска батерија Литиум-јонска батерија е класа на батерија која има материјал од негативна електрода користејќи литиум метал или легура на литиум, користејќи неводен раствор на електролит. Литиум-јонските батерии се мали, релевантни за традиционалните оловно-киселински батерии, поефикасни, побезбедни, еколошки. Брзо одговара за постари и женски пријателки.

Недостаток на литиум јонската батерија е малку повисока цена. Никел-кадмиум батерија Никел-кадмиум батерија е светлина, животот е најголемата предност. Никел-кадмиум батерии генерално може да се повтори повеќе од 500 полнење и празнење, потрајни.

Недостаток е што цената е повисока, капацитетот е мал, бескрајната километража е кратка, а никел-кадмиумската батерија има мемориски ефект. Напојувањето на батеријата треба да се полни. Никел-водородна батерија Никел-водородна батерија е повисока од никел-кадмиумските батерии, а животниот век е исто така малку подолг.

Во исто време, го надминува и недостатокот на меморискиот ефект на никел-кадмиумската батерија, а неодамна опаѓа со порастот на производството. Во моментов, некои електрични возила почнаа да користат NiMH батерии. [Детали >>] 2, прво купете батерии за електричен автомобил, обрнете внимание на капацитетот и напонот на батеријата и други индикаторски батерии се најважниот извор на енергија на електричните возила, различната капацитивност, моќност, растојание на возење прават електрични возила по цена од 2 до 3 пати .

Значи, кога купувате, колку е, колку е батеријата на електричниот автомобил?. Во нормални околности, батеријата на електричното возило 48 волти 20 е повеќе од 36 волти 10-безбедна, што е долга. Во принцип, капацитетот на батеријата, колку е поголема моќноста, толку е поголема цената.

Второ, мораме да побараме гаранција за електричните возила и трговците со содржина на специфични гаранции обично ветуваат гаранција за батериите за една година. Проблеми со квалитетот замени нова батерија, шест месеци до една година за замена на старата батерија за одржување, по користење на проблем, бизнисот не е одговорен. Затоа, потрошувачите треба да се консултираат со трговецот за да преговараат за конкретниот гарантен период и соодветната содржина при купувањето на автомобилот со батерии и да ја наведат гарантната картичка за да избегнат спорови за потрошувачката.

Трето, да се избере бренд, услуга и марка од уста, услуга и углед е најдобриот начин за промовирање на електричните автомобили. Потрошувачите не треба само да избираат добри електрични возила, туку и подобри од услугата, подобра од марката, внимаваат дали производот има постпродажни места во регионот, во квалитетот на услугата, репутацијата, со цел да се електрично автомобил Кога има дефект, може да се реши во најкус можен рок. [Детали >>] 3, начин на полнење на батеријата на електричниот автомобил 1 Треба да биде три пати.

2, секој ден (36V возење 10 километри, 48V возење 15 км) треба да инсистира на полнење, но времето за полнење не треба да биде премногу долго, погодно е еден час откако ќе се префрли полначот. При полнење, попрво би платил малку, не преполни, инаку батеријата ќе се полни поради недостиг на вода, отечена чантата на барабанот. Предизвикува губење на лекови за батеријата.

3, не дозволувајте водата да влезе во куќиштето на батеријата за да предизвика внатрешна батерија во куќиштето. 4, периодично целосно испразнет секој месец (возење до светлото за подмагла), потоа продолжете со полнење 12 часа. 5, постои условна мелодија против мономерот во целата батерија, и ја помина квалитетната и поучна батерија (особено во лето), на секои три, четири месеци да додадете 3-4 ml од секој мономер.

Дејонска вода (Вахаха чиста вода може да биде и). 6. Штом полначот не запали зелено светло или не се полни, вклучи зелено светло, мора да провери дали има проблем со полначот или изгуби вода.

7, приклучокот за празнење и приклучокот за полнење на целиот сет на батерии треба да се исчистат во секое време, спречувајќи ја бакарната 'рѓа во контактната точка, предизвикувајќи негативен контакт со слаба топлина и оштетување. 8, има педала за почеток со нога, не оптоварувајте премногу, забрзувајте нежно. Не земајте автобус и давајте струја.

Комплет батерии може да се користи во случај на правилно полнење и нормално одржување, повеќе од 5 години. Многу корисници се разменети за 12 години. Важно е да се полни неправилно полнење.

Затоа, совладувањето на правилниот начин на полнење е од суштинско значење. Запомнете дека батеријата не се користи, но. [Детали >>] 4, траењето на батеријата на електричниот автомобил е многу за животниот век на батериите за електрични велосипеди, многу луѓе ќе бидат заплеткани.

Колку долго трае комплетот батерии за електрични автомобили (односно батеријата) колку долго? Зошто батеријата на некои луѓе може да се користи за 2-3 години, додека на некои батеријата се фрла за помалку од една година? Колку долго трае батеријата на електричниот автомобил? Во принцип, батеријата на електричните велосипеди е потрошна, а нејзиниот животен век е само 1,5 - 2,5 години, а долгиот век е многу добар за користење.

[Како да го продолжите векот на батеријата на електричниот автомобил >>] 5 Бесплатен полнач за замена. Ако барањето за километража е релативно долга, мора да користите повеќе полначи за службено полнење, полначот се полни во текот на денот, користејќи дополнителни полначи, а оригиналниот полнач се користи навечер. 2.

Заштитете ги општите упатства за корисникот во полначот, има упатства за заштитниот полнач. Многу корисници не ја прочитаа навиката на прирачникот. По проблемот, отидов да ги најдам упатствата во иднина, и беше предоцна, па прво го прочитав упатството е многу потребно.

3, секој ден, дури и ако вашиот капацитет за обновување не е долг, полнењето на електричната енергија може да се користи 2 до 3 дена, но се препорачува да се полните секој ден, така што батеријата е во плиток циклус, траењето на батеријата ќе да биде продолжен. Некои корисници на мобилни телефони во рана употреба мислат дека батеријата во основа ќе се користи во иднина, ова гледиште е погрешно, придобивките од меморијата на батеријата со олово не се толку силни. 4.

Кога батеријата за полнење ќе се испразни, ќе започне процесот на вулканизација, а за 12 часа има значителна вулканизација. Навремено полнење, можете да ја отстраните бескрупулозната вулканизација, ако не се наполнат навреме, овие вулканизирани кристали ќе ја акумулираат грубата кристализација, а општиот полнач е невозможен за овие груби кристали, кои постепено ќе формираат намалување на капацитетот на батеријата, скратено. Траење на батеријата.

5. Редовните ќелии за длабоко празнење редовно спроведуваат длабоко празнење, што е исто така корисно за активирање на батеријата и може малку да го подобри капацитетот на батеријата. Општ метод е периодично празнење на батеријата.

Целосно испразнет метод е да се вози првата поднапонска заштита при нормално оптоварување на рамен тротоар. По целосното празнење, наполнете ја батеријата целосно. Ќе се почувствува дека капацитетот на батеријата е подобрен.

6. Развијте добра навика да заштедите некои заштеди на енергија колку што е можно повеќе. Кога следната падина, користете колку што е можно за да го отсечете дефектот однапред.

Кога ќе налетате на семафорот, ќе влезете во лизгачот однапред, ќе ги минимизирате сопирачките. Кога стартувате, најдобро е да се придружите на засилување на возењето, не само да ја зголемите брзината на стартување, туку и да ја намалите загубата на енергија од батеријата и животните повреди. 7, обрнете внимание на полнењето на полнењето на животната средина, најдобрата температура на околината е 25 ¡ã C.

Сега повеќето полначи не се прилагодуваат на системот за автоматска контрола на температурата на околината, така што повеќето полначи се дизајнирани според температурата на околината од 25 ¡ã C, па затоа е подобро да се полнат на 25 ¡ã C. 8. Многу услови за одржување можат снабдување со ремонт и сервис на батеријата, треба целосно да ги искористите овие услуги.

Некои марки на електрични велосипеди предлагаат поправка на батеријата. Како што се: Редовно поправка на батеријата, може да го намали оштетувањето на тестото.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.
Испратете го вашето барање
Chat with Us

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски